CHL

inför en CHL-match

Ishockey har också sin egen Champions League – CHL – vilket många kanske inte ens känner till. Den startades säsongen 2014-15 av IIHF. 48 lag från olika länder i Europa är med och slåss om mästartiteln.

Första säsongen av CHL vanns av Luleå som slog Frölunda på hemmaplan med 4-2 i finalen. En intressant regel som CHL har är nämligen att det laget av finalisterna som har bäst statistik i turneringen får stå värd för finalen.

Champions League börjar i augusti och finalen spelas i början av februari. Åtta lag från Sverige är med i Champions League denna säsong – Djurgården, Frölunda, Färjestad, HV71, Linköping och Luleå som lag som har varit med och grundat ligan; Växjö Lakers som årets Le Mat-pokalens vinnare och Skellefteå som förra säsongens ligavinnare. Alla åtta lag gick vidare från gruppspelet, men där tog det slut för Färjestad och Växjö Lakers redan i första omgången. De förlorade mot Luleå respektive Djurgården.

Notis: Vi på Hockeytoday.se tycker att det är märkligt att lottningen inte sker på samma sätt som i fotboll där lagen från ett och samma land inte kan lottas mot varandra i de första playoff-omgångarna.