Stanley Cup och World Cup logos

All hockey maj 2016

I maj är det två stora hockeyturneringar som är i fokus: Stanley Cup med semifinaler och finaler i båda konferenserna samt Ishockey-VM i Ryssland.

Årets VM äger rum mellan den 6:e och 22:a maj i huvudstaden Moskva och i vackra Sankt Petersburg. Tre Kronor spelar sina gruppmatcher i ryska huvudstaden med start på fredag den 6:e mot våra grannar från Lettland.

I år har vi hamnat i samma grupp som Ryssland, Tjeckien, Schweiz, Norge, Danmark, Lettland och Kazakstan. Vi borde klara andraplatsen i vår kvalgrupp som gör att vi med all sannolikhet slipper möta Kanada redan i kvarten. Finland spelar sina matcher i Sankt Petersburg, vilket gör att de kommer räkna med ett starkt publikstöd i sina matcher. Sankt Petersburg ligger nämligen två timmars bilresa från finska gränsen. Vi bör därmed förvänta oss ett starkt och motiverat Finland.

Vår svåraste gruppmatch – mot Ryssland i Moskva – spelar vi den 17:e maj. Precis som tidigare spelas kvartsfinalerna på torsdag, semifinaler på lördag och finalen på söndag den 22:a. Semifinaler, bronsmatch och final spelas i Moskva.