Månadsguide februari 2018

Endast en månad kvar av SHL och Växjö har dragit iväg ordentligt. Med 77 poäng leder de serien långt före tvåan och trean, nämligen Djurgården och Färjestad som båda har 63 poäng vardera. Det börjar bli ett stort gap mellan toppen och de som jagar. Men än är det inte avgjort. Växjö har varit en uppstickare som inte många tippade som Sveriges bästa lag för några år sedan, men de har jobbat sig upp från botten till toppen.

I riskzonen att åka ur SHL

De lag som i dagsläget ligger i riskzonen och kanske behöver spela i kvalserien för att behålla sin plats i SHL är idag Rögle, Mora och Karlskrona. Det är lag som experterna tippat ska hamna långt ner. Det har haft kämpiga år bakom sig och hösten 2017 var inte en dans på rosor heller. Rögle hade många skadade och bytte ut många spelare precis innan jul och nyår. Det var svårt för dem att hitta en spelstil som passade det oerfarna laget men det börjar gå bättre. Med lite tur kanske de lyckas hålla sig över strecket.

Dags att söka stipendium

Nu börjar det bli hög tid att förbereda sig om man har tänk söka stipendiet som ges ut årligen till ungdomar av Helge Berglunds stiftelse. Sista ansökningsdagen är i juni och det finns blankett att hämta hem online om man vill söka. Det här är en ypperlig möjlighet för unga att förbereda sig för yrkeslivet, både om man ser hockeyn som heltidssysselsättning eller om man samtidigt vill hålla andra dörrar öppna och skaffa sig en utbildning samtidigt som man spelar. Det finns många som känner att ett år utomlands har haft stor inverkan på deras karriär rent generellt. Man lär sig av andra kulturer, tränar språk och får vänner för livet.

Missa inte Hockey Convention 2018

I samband med hockey VM i maj anordnar svenska hockeyförbundet utbildningar i Malmö för den som är intresserad av fortbildningskurser. Anmäler man sig idag via deras hemsida så får man matchbiljetter till VM som i år spelas i Danmark. Sverige har redan kvalat in sig. Så passa på att se hockey i världsklass i vårt vackra grannland. Det är inte ofta man har en sådan här chans till både utbildning och nöje på en och samma gång heller.

CHL spelas i Sverige

Eftersom Frölunda vann förra årets uppsättning av Champions Hockey Leauge är det nu dem som ska stå som värdar för finalen när Europas bästa lag ska koras. Till skillnad från Champions League i fotboll så kan lag från samma länder få möta varandra. I Fotbollen ser man till att det här inte sker. Frölunda har vunnit den här turneringen två gånger och är därmed innehållaren av flest vinster de tre åren som den har spelats. Det andra laget som har vunnit är Luleå, så vi kan räkna med tuff konkurrens från övriga Europeiska länder som nu är ute efter en efterlängtad revansch.

Streama matcherna online

Glöm inte att du kan komma åt alla matcher online!