TV och livestream

C More och MTV kommer återigen att sända ishockey-VM. Detta är oförändrat från tidigare år. Du kan också se alla matcher online via gratis livestreaming av Hockey World Cup.

Ishockey-VM-tv: Så här ser spelen ut på TV

Finlands matcher kan ses och nås för alla tittare via MTV3, eller så kan du se höjdpunkter från Lions matcher på C More. På betalsidan kommer Finlands matcher att kommenteras av Antero, medan kommentator på MTV3 brukar vara Mika Kaukkonen. Precis som tidigare år kan du dock lyssna på reportaget av Mertaranta under några matcher.


Den betalda C More kan också användas för att se matcher från VM. Detta kostar flera dussin dollar per månad.
Eftersom tv alltid har haft hög kvalitet år efter år kommer sändningarna våren 2023 att hålla högsta kvalitet.
C More erbjuder ytterligare innehåll från världsmästerskapen i ishockey. Programmet är inte begränsat till livesändningar. Du hittar sammanställningar av de bästa bitarna från dagen, många intervjuer, inlägg och andra evenemang utanför rinken.

Live till en stream av ishockey-VM.

Ishockey-VM har en livestream som är tillgänglig gratis. Sändningarna går att se på nätet så att alla kan följa Lions matcher.
Du kan också se alla andra matcher i ishockey-VM livestream, inklusive höjdpunkter från Kanada, Sverige och Tjeckien. Det finns gott om underhållning för puckfans!
Live Stream låter dig se alla matcher från de preliminära grupperna och slutspelet till VM-finalen. Du kan se den populära tjänsten online gratis. Det är också möjligt att sända högkvalitativa sändningar var som helst där du har en Internetanslutning. Denna tjänst kan även användas i din bil eller på en resa.

IIHF tillhandahåller kompositioner.

Eftersom dess YouTube-kanal ger målsammanfattningar för varje match, satsar Internationella ishockeyförbundet stort på innehållsproduktion. Med hjälp av dina videor kan du också se de bästa målen, räddningarna och tacklingarna från varje match. Det är också viktigt att komma ihåg de värsta hånarna av spel, som finns i deras video.
IIHF publicerar också Power Rankings. Dessa Power Rankings har varit mycket populära under spelen. De rangordnar länder efter deras spelprestanda. Motiveringarna för listning är aldrig faktabaserade. Dock kan åtminstone humorn prövas av texterna.

NHL-RESULTAT IKVÄLL

Devils behåller sin vinstsvit.
New Jersey besegrade Arizona med 3-0 på hemmaplan. Detta var New Jerseys fjärde raka vinst, vilket lämnade Eastern Conference-slutspelslinjen på åtta poäng.
New Jersey tog en 1-0-ledning med Scott Gomez i första set. Gomez snappade upp Connor Murphys passning i mittzonen och sköt pucken med en knoge. Michael Cammalleri gjorde två mål i slutskedet. Cammalleri gjorde ett 2-0-skott på en halvvägs körning, och slutsiffrorna var kompletta utan några planer. New Jerseys målvakt Cory Schenider blockerade alla 38 bilder. Schneider var Schneiders tredje shutout för säsongen.


New Jerseys finska anfallare OS-guldmedaljör TuomoRuutu spelade över 11 minuter och försökte göra tre mål. Han lämnades utan kraftpoäng och Arizonas Lauri Corpikoski fick bara en fjärdedel av spelet.

Anaheim vinner

Ducks väcktes i den tredje kvarten av deras hemmapremiär mot Detroit Red Wings. De gjorde tre mål under perioden. Detroit föll med 3-4 mål i den sista omgången av själva tävlingen.
Detroit ledde matchen i slutperioden med 2-0, med två mål av Pavel Datsyuk under den andra perioden. På de senaste fem matcherna har han noterat 6+4 prestationer.
Anaheim gjorde tre mål på fyra minuter under den tredje perioden. Målskytt var Andrew Cogliano , Emerson Etem och Francois Beauchemin. Trycket från Ducks orsakade ingen förlamning för bortalaget. Riley Sheahan utjämnade till 3-3 med ett fint skott som var 56:09.
Både Corey Perry från Anaheim och Jakob Silfverberg vann i kvalloppet. Datsyuk var först med stolpen, Nyquist vann, och Tomas Tatar tog bredskott.
Pulkkinen hade bra åtta minuters istid, med mer än två och en halv minut på power play. Han tog sju skott. Tre av dem gick mot mål, tre missades och en blockerades. Pulkkinen åkte skridskor på ett jämnt fält med Stephen Weiss, Daniel Cleary.

Förhandspaket för Lions ryska olympiska kommitté-final – Kedjor, frånvaro och var kan man se det gratis?

I den sista matchen av söndagens OS i Peking tar det finska herrlaget i ishockey emot den ryska olympiska kommittén.
Insatserna är höga: Lions har ännu inte vunnit OS-guld, medan den ryska olympiska kommittén firade sin seger vid föregående vinter-OS.

Radio/tv

Du kan se kampen mellan de finska olympiska kommittéerna och de ryska olympiska kommittéerna live på TV5 och streamingtjänsterna Discovery+ betalda söndagen den 20 februari klockan 06:10. Oskari Sari förklarar hur matchen mellan Lejonen fungerar.
Observera att TV5-kanalen även kan visas via antennnätet på kanalposition 27 under OS. Du kan behöva söka på TV-kanalen efter detta.
Du kan också se den finska matchen via Yle Puhe eller Yle X3M om du inte kan ta dig till TV:n. Du kommer inte att sända det här spelet eftersom Discovery äger rättigheterna.

Frånvaro

Lagen från den ryska olympiska kommittén och den finska olympiska kommittén är vid utmärkt hälsa. Ingen spelare är för närvarande sjuk eller skadad, så vitt vi vet.
NikoOjamaki, Toni Rajala och Frans Tuohimaa lämnades alla utanför matcherna för Finland. Trion kommer sannolikt också att vara på läktaren för att se finalen.

Fielders uppskattade

Jukka Jalonen, huvudtränaren, kommer sannolikt inte att göra några betydande förändringar i uppställningen som redan har slagit Slovakien och Schweiz i slutspelet.

Finland:

60 Markus Granlund – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
82 Harri Pesonen – 51 Valtteri Filppula – 81 Iiro Pakarinen
15 Miro Aaltonen – 28 Joonas Nattinen – 71 Leo Komarov
80 Saku Maenalanen – 24 Hannes Bjorninen – 12 Marko Anttila
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen
40 Petteri Lindbohm – 42 Sami Vatanen
3 Niklas Friman – 13 Valtteri Kemilainen
55 Atte Ohtamaa – 2 Ville Pokka
29 Harri Sateri (45 Jussi Olkinuora)
Så här såg ryska olympiska kommitténs idrottare ut i semifinalen mot Sverige.

ROC:

96 Kirill Semyonov – 87 Vadim Shipatshov – 76 Andrei Tshibisov
81 Arseni Gritsyuk – 55 Vladimir Tkatshov – 97 Nikita Gusev
10 Dmitri Voronkov – 15 Pavel Karnaukhov – 58 Anton Slepyshev
25 Mikhail Grigorenko – 11 Sergei Andronov – 16 Sergei Plotnikov
57 Aleksandr Nikishin – 89 Nikita Nesterov
44 Yegor Yakovlev – 4 Aleksandr Yelesin
7 Sergey Telegin 27 Vyacheslav Voinov
43 Damir Sharipzyanov
28 Ivan Fedotov (82 Timur Bilyalov)

Bästa målskyttarna

Finland:

Sakari Manninen, 5 matcher, 4+3=7
Teemu Hartikainen, 5 matcher, 2+5=7
Miro Aaltonen, 5 matcher, 3+1=4
Harri Pesonen, 5 matcher, 3+1=4

Nikita Gusev 5 matcher, 0+5=5
Nikita Nesterov 5 matcher 2+1=3
Kirill Semjonov, fem matcher, 2+1=3
Anton Slepyshev 5 matcher, 2+1=3

Statistik över de bästa målvakterna

Harri Sateri, fyra matcher 96,52 %, GAA 1,00, 1
nollan Ivan Fedotov, fem matcher, 94,41 %, GAA 1,53, 2 nollan

Konditionsvåg

I den sista matchen möts de två mest populära länderna i turneringen. Den ryska olympiska kommittén var lite mer flyktig och ineffektiv än Finland under OS. Båda lagen gjorde dock en hel del mål.
Finland: Finland: 5 matcher och fem vinster. Målskillnad 20-7
ROC: 5 matcher med fyra vinster och en målskillnad på 13-8

Kommentar från tränare

Jalonen säger att Finlands utgångspunkter är bra inför finalen. Laget visar en glad anda för tillfället. Leijon är en solid prestation och har alla chanser att vinna OS-guld.
– Vi är på en hög känslomässig nivå. Det är ingen tillfällighet att vi har vunnit alla våra matcher här.
Vi tar med oss rätt känsloläge till matchen igen. Jalonen sa att vi behöver avkoppling, men vi kan hitta det. Enligt Finlands ishockeyförbund

Så här fungerar det.

Som väntat möts de mest betydande tidiga favoriterna från OS i den sista matchen. Även om den ryska olympiska kommittén och finska lag verkar ganska jämna på rinken, är Lions mer övertygande.
Det är lätt att förutse en närkamp inför finalen. Exceptionella omständigheter kommer sannolikt att lösa detta. Finland är vinnaren, med bättre poäng än sin motståndare. Båda länderna har släppt in fem mål till den lägre makten.
De kommer att mötas för att avgöra vilket lag som är bäst i försvaret. Båda har enastående målvakter. Leijonat är mer sammanhållen än den ryska olympiska kommittén, och de är mer effektiva på sina målpositioner. Finland vinner matchen med 2-1.

Domare delar ut huvudtackling

Rubriken kanske är lite missvisande, men i matchen mellan Modo och Rögle åkte Modos Peter Öberg på en tuff tackling som gjorde att han blev liggandes på isen. Den fula tacklingen resulterade dock inte i någon utvisning, då den som delade ut smällen var linjedomaren. Dock var det såklart inte med mening, utan domaren hann helt enkelt inte undan när två spelare kom i hög fart mot honom. Olyckligt, men så kan det gå i ishockey!

Vilka blev poängkungar i SHL?

Något av de intressantaste under en SHL-säsong brukar vara att gissa vem som kommer att toppa poängligan. Nu när säsongen är slut står vi där med facit i hand. Här tar vi en närmare titt på vilka spelare som lyckades bäst. Vilka var det som bärde lagen på sina axlar?

Ryan Lasch, Frölunda

Vinnaren av poängligan Ryan Lasch vann inte bara detta utan också SM-guld med sitt lag Frölunda. Den amerikanska hockeyspelaren har spelat i klubben sedan 2017 då han värvades från SC Bern i Schweiz. Detta är andra året i rad som Ryan toppar poängligan, dock fick han förra året dela på utmärkelsen med Elias Petersson. Lasch tog en klar seger med 50 poäng på 46 stycken matcher. Ryan Lasch kommer med största sannolikhet att spela i Frölunda även nästkommande säsong. Frågan är dock om det kan bli tre segrar i rad?

Joakim Lindström, Skellefteå

Andraplatsen i poängligan togs av Skellefteåspelaren Joakim Lindström. Han har tidigare spelat i flera NHL-klubbar som till exempel Toronto Maple Leafes och St Louis Blues. Sedan 2016 har han tillhört Skellefteå. Lindström gjorde 42 poäng på 48 matcher vilket räckte till en hedrande andraplats. Detta är inte första gången Lindström har utmärkt sig. Redan säsongen 13/14 under sin första sejour i Skellefteå blev han framröstad som “mest viktiga spelare” och vann därmed guldhjälmen. Lindström har blivit svensk mästare två gånger med klubben, åren 2013 och 2014.

Derek Roy, Linköping

Den kanadensiska spelaren Derek Roy har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Han har representerat flera NHL-klubbar och däribland Nashville Predators och Vancouver Canucks. Han har även spelat i både ryska och schweiziska ligan. Under säsongen 18/19 spelade Roy för Linköping och gjorde 42 poäng på 43 matcher, samma som tvåan Lindström. Dock har Roy en match mer spelad. Roy kommer inte att spela i SHL under nästa säsong utan beger sig ner till Tyskland och Munchen, detta efter totalt två säsonger i Linköping.

Jesse Virtanen, Färjestad

Färjestad snubblade på mållinjen i semifinalen mot Djurgården men det hindrade inte finska spelaren Jesse Virtanen från att göra 41 poäng på 52 matcher. Han spelade länge i hemlandet med klubben Lukko men skrev på för Färjestad inför säsongen 17/18. Färjestad får dock klara sig utan backstjärnan i nästa säsong då han flyttar till ryska KHL. Kommer han att kunna stå för lika många poäng i denna heta liga? Det får vi se nästa år!

Markus Ljungh, HV71

HV71 hade långt ifrån sin bästa säsong men kunde i alla fall glädjas åt att ha en spelare med på topp 5 i poängligan. Han gjorde 40 poäng för sin klubb på totalt 52 matcher. Ljungh kommer ursprungligen från Västerås men spelar nu alltså för Jönköpingslaget dit han kom från Djurgårdens IF. Enligt uppgifter ska Ljungh ha fått ett nytt kontrakt med HV71 som sträcker sig till 2020. Vi räknar med att få se mer från denna unga talang inför kommande säsonger.

Wayne Gretzky

Wayne Gretzky , eller ”The Great One”, som han också kallas för, är en före detta ishockeyspelare på professionell nivå och sedermera även tränare i ishockey. Han föddes i Brantford, Ontario i Kanada den 26 januari år 1961 och det sägs att han är den bästa ishockeyspelaren någonsin, detta enligt fans, coacher, andra spelare och inte minst ett antal journalister inom sportens värld.

Fortsätt läsa ”Wayne Gretzky”

Bli bäst på att betta

Många som har ett konto på ett online casino idag, använder det för att betta på sport. Tack vare att de flesta spelsajter har ett enormt utbud när det kommer till just sport och odds, är själva bettandet relativt enkelt. Vad som däremot kan vara lite klurigt, och särskilt för nybörjare, är att veta när och hur du ska satsa för att det ska löna sig för dig. Vi har därför satt ihop några tips för hur du blir bäst på att betta.

Välj en sport med flera aktuella matcher

Är du ute efter ett säkert kort ska du satsa på fotboll eller hockey. Detta är sporter som året runt erbjuder flera aktuella matcher och ligor som du kan spela på. Inom hockey har du till exempel lag som NHL och SHL och inom fotboll finns flera ligor och lag på både nationell och internationell nivå. Det går dessutom att bryta ner sporten i flera betting-kategorier, du kan till exempel satsa på antal mål som kommer ske i en match, vilken spelare som kommer göra flest mål och om någon kommer bli utvisad under matchen.

Håll koll på statistiken

Gör lite research innan du väljer att satsa pengar – att kolla upp hur många gånger ett lag har vunnit och förlorat under de senaste månaderna kan ge dig en relativt klar bild över vart de är på väg. Du kan dessutom räkna ut hur stor sannolikheten är att de tar hem matchen du vill satsa på. Tack vare att online casinon erbjuder odds på matcher kan du enkelt se vilket lag som mest troligt kommer ta hem segern och vilka som kommer gå förlorande ur spelet.

Är oddsen höga på det lag du vill satsa en summa pengar på, betyder detta att det är en mindre chans att just detta laget tar hem segern. (Gör de det är dock utbetalningen ofta riktigt stor!) Är oddsen å andra sidan låga innebär det att det är en större sannolikhet att laget vinner matchen. Många satsar på låga odds då det är ofta är ett säkert spel, men det betyder också att utbetalningen blir lägre.

Betta säkert

Sist men inte minst – se till att sajten du vill spela via är säker och har alla giltiga licenser som behövs. Här är det säkrast att välja en av de största namnen i branschen, då du då kan vara säker på att de kommer vara laglydiga och riktiga. Vill du läsa mer om oddsspel och sport kan du göra den hos tippastryktipset.nu.

Peter Forsberg

En av världens bästa ishockeyspelare genom tiderna är född i Domsjö 1973, han heter Peter Forsberg men är även känd under namnet ”Foppa”.

Peter har vunnit två guld i OS, år 1994 och dessutom år 2006, han har vunnit två stycken VM-guld, år 1992 och även 1998, dessutom två stycken Stanley Cup, år 1996 och år 2001. Förutom dessa bedrifter så har han vunnit individuella priser, så som Guldpucken, som han vann 1993 och även 1994, det är ett pris för Elitseriens bästa spelare.

Fortsätt läsa ”Peter Forsberg”

Spela på hockey

Hockey är utan tvekan en av världens största sporter och därför har du också ett stort urval av satsningsalternativ. Oavsett vilken spelsajt du vänder dig till kommer du med största sannolikhet kunna satsa både på NHL, SHL och KHL. Här tittar vi lite närmare på hur det går till när du bettar på hockey.

Vilka satsningsalternativ finns det?

När du ska betta på en eller flera hockeymatcher kan du givetvis göra det enkelt och spela på det lag du tror kommer vinna matchen. Du kan också göra ett så kallat kombinationsspel och lägga till flera matcher på en och samma kupong. De större spelbolagen ger dig även möjlighet att spela på alternativ som antal mål i matchen, vem som kommer göra första målet eller om matchen kommer gå till övertid eller ej. Om du klickar dig in på den matchen som du vill spela på kommer du se en lista med samtliga alternativ. Sedan är det bara att välja vad du vill satsa på. Vill du ha bettingtips kan du alltid kika på www.tippastryktipset.nu.

Spela moneyline eller inte?

Ett val som du måste gör när det handlar om hockey är att välja om du ska spela moneyline eller inte. Att spela moneyline innebär att du spelar på det lag som vinner matchen inklusive övertid. Här finns det alltså inget oavgjort alternativ utan en 50/50 procent chans. Det som är nackdelen med denna form av bet är att oddsen oftast är lite lägre. Dock har du som sagt lite större chans att få in din satsning. Är du nybörjare på hockey kan det alltså vara en bra ide att börja med detta. När du känner dig lite mer säker kan du alltid gå över till att spela på matchen exklusive full tid.

De största ligorna

De stora ligorna som nästan alltid finns representerade på alla svenska sajter är den nordamerikanska ligan NHL och vår egen svenska SHL. Under de sista åren har även den ryska ligan KHL fått ett uppsving och är nu också ett populärt spelalternativ. Hos de större sajterna kommer du även hitta ligor från Finland, Tyskland, Schweiz och den så kallade Alpligan som inkluderar lag från bland annat Österrike och Italien. Dock brukar du inte ha riktigt lika många satsningsalternativ på dessa i jämförelse med de större. Ett annan liga som är väldigt populär är NHL:s farmarliga AHL. För den med riktigt stort hockeyintresse finns det alltså alltid något att spela på.

De mest utvisade spelarna i SHL säsongen 2018/2019

Det är ingen tvekan om saken, hockey är en av de tuffaste sporterna och alla spelare både får och ger en hel del hårda tacklingar. Dock finns det en del spelare som alltid utmärker sig och spenderar lite mer tid i utvisningsbåset. De är kända för att satsa 100 % i alla närkamper och får också betala för det. Vi har tagit en närmare titt på vilka som var SHL.s mest utvisade under den gångna säsongen.

Fredrik Händemark, Malmö Redhawks

Fredrik Händemark föddes 1993 och har sedan säsongen 15/16 spelat för Malmö Redhawks. Han är numera inte bara spelare utan även lagets kapten. Händemark är verkligen en av svensk hockeys stora profiler och han är känd för sina många utvisningsminuter och hårda spel. Säsongen 18/19 lyckades han även att knipa förstaplatsen för flest utvisningsminuter med 91 min på 49 matcher. Vi kan dock konstatera att denna aggressiva och tuffa spelstil betalar sig. Händemark var nämligen en av de tre bästa poänggörarna i sitt lag Redhawks under säsongen.

Brendan Shinnimin, Växjö Lakers

Andraplatsen på listan innehas av den kanadensiska spelaren vid namn Brendan Shinnimin. Han är född 1991 och har hållit till i de lägre divisionerna i Nordamerika under sin karriär. Säsongen 2018/2019 spelade han alltså i Växjö Lakers och kom upp i 86 minuter på 47 matcher. Shinnimin har varit i den småländska klubben sedan 2017. Han utmärkte sig i slutet av säsongen där han stängdes av från kvartsfinalerna efter en riktigt ful tackling. Detta var andra avstängningen för säsongen, tidigare missade han två matcher för att ha gett fingret till motståndarna. Det är ingen tvekan om att detta är en riktig retsticka.

Marcus Sylvegård, Malmö Redhawks

På tredjeplatsen hittar vi ytterligare en Malmö spelare i form av Marcus Sylvegård. Detta är en ung kille, född 1999 med framtiden för sig. På 45 spelade matcher lyckades han spendera 78 minuter i utvisningsbåset. Han kommer från en riktig hockeyfamilj där både storebror och pappa spelade hockey. Nu står det dock klart att Marcus kommer lämna Malmö till förmån för SHL-rivalen Växjö Lakers inför säsongen 19/20, Tiden får utvisa om det blir lika hårt spel i den nya klubben.

Linus Johansson, Färjestad

Fjärdeplatsen på listan innehas av Linus Johansson som är assisterande kapten i Färjestad. Han stoltserar med 67 minuter på 51 spelade matcher. Han har under sin karriär spelat i flera svenska klubbar plus visiter i Norge och Kanada. Inför denna säsong stod det klart att Johansson lämnade Djurgårdens IF för Färjestad. Han blev assisterande kapten direkt och var en av lagets mest framstående spelarna under säsongen.

Johan Ivarsson, Färjestad

Sist men inte minst på listan har vi Johan Ivarsson som också spelar för Färjestad. Han kommer från början från Höör men tillhör numera Karlstadklubben. Under säsongen samlade han på sig 64 minuter under 49 matcher. Han har kontrakt med klubben även under säsongen 19/20, och vi får se om han lyckas ta sig till en topp fem placering i utvisningsligan även denna säsong.

Andra utvisningar vi minns

Norrmannen Per-Åge Skröder är en känd profil inom svensk ishockey då han sedan 90-talet spelat i Frölunda, Linköping, HV71, Södertälje och Modo. Under alla dessa år har den tuffe backen samlat på sig hela 1060 utvisningsminuter, rekordet för en säsong kom 2003/04 då Skröder spelade i HV71 då han avslutade säsongen med 138 utvisningsminuter.

Men Skröder är inte värst genom tiderna, det är nämligen Andreas Jämtin, som inför denna säsong bytte HV71 mot Färjestad. 33-åringen står noterad för hela 1433 utvisningsminuter och har under sin karriär gjort sig känd för att vara en buse som ofta är inblandad i slagsmål och delar ut omdiskuterade tacklingar.