SHL:s 5 mest utvisade spelare 2015/16

Vi vet alla att hockey är en tuff sport och de hårda tacklingarna är en del av spelet, men det finns vissa spelare som tar det lite för långt och går över gränsen mer ofta än sällan. Här har vi tagit en titt på de fem mest utvisade spelarna från förra säsongen av SHL, och en snabb titt i historieböckerna efter konsekvenser av handlingar, vi minns.

  1. Daniel Rahimi, Linköping

Linköpings Daniel Rahimi vann förra årets ”busliga” med sina 84 utvisningsminuter på 51 matcher. Den fysiska backen drog även på sig två matchstraff under fjolårssäsongen. Rahimi är även känd för att under en match med Tre Kronor erkänt att han medvetet flyttat på målburen för att undvika ett baklängesmål mot Finland, en spelare som kan sina tjuvknep minsann.

  1. Ilari Melart, Luleå

Finländaren Illari Melart kom till SHL och Luleå inför förra säsongen och började sin första säsong inom svensk hockey med att komma tvåa i utvisningsligan – på 48 matcher blev det 79 minuter i utvisningsbåset för Luleå-backen. Melart är sedan tidigare en känd slagskämpe som gärna kastar handskarna lite då och då.

  1. Ryan O´Byrne, HV71

Den tidigare NHL-backen Ryan O’Byrne värvades in till HV71 inför förra säsongen, men Kanadensaren fick det inte riktigt att stämma och trots att han bara spelade 28 matcher hann O’Byrne komma upp på en tredjeplats i utvisningsligan med sina 78 utvisningsminuter. Fick inför denna säsong lämna HV71 och kanske hade de ”onödiga utvisningarna” något med beslutet att göra?

  1. Alexander Urbom, Skellefteå

Stockholmsfödde Alexander Urbom har spenderat största delen av sin karriär i NHL, AHL och senast KHL, men inför förra säsongen värvades han till Skellefteå AIK – han spelade där 47 matcher under säsongens gång och samlade då på sig 75 utvisningsminuter. Urbom är känd för att vara en hetlevrad spelare och under sin tid i USA hamnade han ofta i slagsmål.

  1. Jere Karalahti, HV71

Tuffe 41-åringen Jere Karalahti gjorde förra året sin första hela säsong med HV71 och visade direkt vilken sorts spelare han är, på 36 matcher blev det sammanlagt 75 utvisningsminuter. Men det är långt ifrån något rekord för Finländaren som under säsongen 2009/10 drog på sig hela 193 utvisningsminuter när han spelade för Hamburg Freezers. Knockade en gång sin lagkamrat med en stenhård tackling när han spelade för Kärpät mot Frölunda i Nordic Trophy.

Andra busar vi minns

Norrmannen Per-Åge Skröder är en känd profil inom svensk ishockey då han sedan 90-talet spelat i Frölunda, Linköping, HV71, Södertälje och Modo. Under alla dessa år har den tuffe backen samlat på sig hela 1060 utvisningsminuter, rekordet för en säsong kom 2003/04 då Skröder spelade i HV71 då han avslutade säsongen med 138 utvisningsminuter.

Men Skröder är inte värst genom tiderna, det är nämligen Andreas Jämtin, som inför denna säsong bytte HV71 mot Färjestad. 33-åringen står noterad för hela 1433 utvisningsminuter och har under sin karriär gjort sig känd för att vara en buse som ofta är inblandad i slagsmål och delar ut omdiskuterade tacklingar.