De mest utvisade spelarna i SHL säsongen 2018/2019

Det är ingen tvekan om saken, hockey är en av de tuffaste sporterna och alla spelare både får och ger en hel del hårda tacklingar. Dock finns det en del spelare som alltid utmärker sig och spenderar lite mer tid i utvisningsbåset. De är kända för att satsa 100 % i alla närkamper och får också betala för det. Vi har tagit en närmare titt på vilka som var SHL.s mest utvisade under den gångna säsongen.

Fredrik Händemark, Malmö Redhawks

Fredrik Händemark föddes 1993 och har sedan säsongen 15/16 spelat för Malmö Redhawks. Han är numera inte bara spelare utan även lagets kapten. Händemark är verkligen en av svensk hockeys stora profiler och han är känd för sina många utvisningsminuter och hårda spel. Säsongen 18/19 lyckades han även att knipa förstaplatsen för flest utvisningsminuter med 91 min på 49 matcher. Vi kan dock konstatera att denna aggressiva och tuffa spelstil betalar sig. Händemark var nämligen en av de tre bästa poänggörarna i sitt lag Redhawks under säsongen.

Brendan Shinnimin, Växjö Lakers

Andraplatsen på listan innehas av den kanadensiska spelaren vid namn Brendan Shinnimin. Han är född 1991 och har hållit till i de lägre divisionerna i Nordamerika under sin karriär. Säsongen 2018/2019 spelade han alltså i Växjö Lakers och kom upp i 86 minuter på 47 matcher. Shinnimin har varit i den småländska klubben sedan 2017. Han utmärkte sig i slutet av säsongen där han stängdes av från kvartsfinalerna efter en riktigt ful tackling. Detta var andra avstängningen för säsongen, tidigare missade han två matcher för att ha gett fingret till motståndarna. Det är ingen tvekan om att detta är en riktig retsticka.

Marcus Sylvegård, Malmö Redhawks

På tredjeplatsen hittar vi ytterligare en Malmö spelare i form av Marcus Sylvegård. Detta är en ung kille, född 1999 med framtiden för sig. På 45 spelade matcher lyckades han spendera 78 minuter i utvisningsbåset. Han kommer från en riktig hockeyfamilj där både storebror och pappa spelade hockey. Nu står det dock klart att Marcus kommer lämna Malmö till förmån för SHL-rivalen Växjö Lakers inför säsongen 19/20, Tiden får utvisa om det blir lika hårt spel i den nya klubben.

Linus Johansson, Färjestad

Fjärdeplatsen på listan innehas av Linus Johansson som är assisterande kapten i Färjestad. Han stoltserar med 67 minuter på 51 spelade matcher. Han har under sin karriär spelat i flera svenska klubbar plus visiter i Norge och Kanada. Inför denna säsong stod det klart att Johansson lämnade Djurgårdens IF för Färjestad. Han blev assisterande kapten direkt och var en av lagets mest framstående spelarna under säsongen.

Johan Ivarsson, Färjestad

Sist men inte minst på listan har vi Johan Ivarsson som också spelar för Färjestad. Han kommer från början från Höör men tillhör numera Karlstadklubben. Under säsongen samlade han på sig 64 minuter under 49 matcher. Han har kontrakt med klubben även under säsongen 19/20, och vi får se om han lyckas ta sig till en topp fem placering i utvisningsligan även denna säsong.

Andra utvisningar vi minns

Norrmannen Per-Åge Skröder är en känd profil inom svensk ishockey då han sedan 90-talet spelat i Frölunda, Linköping, HV71, Södertälje och Modo. Under alla dessa år har den tuffe backen samlat på sig hela 1060 utvisningsminuter, rekordet för en säsong kom 2003/04 då Skröder spelade i HV71 då han avslutade säsongen med 138 utvisningsminuter.

Men Skröder är inte värst genom tiderna, det är nämligen Andreas Jämtin, som inför denna säsong bytte HV71 mot Färjestad. 33-åringen står noterad för hela 1433 utvisningsminuter och har under sin karriär gjort sig känd för att vara en buse som ofta är inblandad i slagsmål och delar ut omdiskuterade tacklingar.