Spela på hockey

Hockey är utan tvekan en av världens största sporter och därför har du också ett stort urval av satsningsalternativ. Oavsett vilken spelsajt du vänder dig till kommer du med största sannolikhet kunna satsa både på NHL, SHL och KHL. Här tittar vi lite närmare på hur det går till när du bettar på hockey.

Vilka satsningsalternativ finns det?

När du ska betta på en eller flera hockeymatcher kan du givetvis göra det enkelt och spela på det lag du tror kommer vinna matchen. Du kan också göra ett så kallat kombinationsspel och lägga till flera matcher på en och samma kupong. De större spelbolagen ger dig även möjlighet att spela på alternativ som antal mål i matchen, vem som kommer göra första målet eller om matchen kommer gå till övertid eller ej. Om du klickar dig in på den matchen som du vill spela på kommer du se en lista med samtliga alternativ. Sedan är det bara att välja vad du vill satsa på. Vill du ha bettingtips kan du alltid kika på www.tippastryktipset.nu.

Spela moneyline eller inte?

Ett val som du måste gör när det handlar om hockey är att välja om du ska spela moneyline eller inte. Att spela moneyline innebär att du spelar på det lag som vinner matchen inklusive övertid. Här finns det alltså inget oavgjort alternativ utan en 50/50 procent chans. Det som är nackdelen med denna form av bet är att oddsen oftast är lite lägre. Dock har du som sagt lite större chans att få in din satsning. Är du nybörjare på hockey kan det alltså vara en bra ide att börja med detta. När du känner dig lite mer säker kan du alltid gå över till att spela på matchen exklusive full tid.

De största ligorna

De stora ligorna som nästan alltid finns representerade på alla svenska sajter är den nordamerikanska ligan NHL och vår egen svenska SHL. Under de sista åren har även den ryska ligan KHL fått ett uppsving och är nu också ett populärt spelalternativ. Hos de större sajterna kommer du även hitta ligor från Finland, Tyskland, Schweiz och den så kallade Alpligan som inkluderar lag från bland annat Österrike och Italien. Dock brukar du inte ha riktigt lika många satsningsalternativ på dessa i jämförelse med de större. Ett annan liga som är väldigt populär är NHL:s farmarliga AHL. För den med riktigt stort hockeyintresse finns det alltså alltid något att spela på.