Vem blir årets poängkung i SHL?

Inför SHL-säsongen är det alltid intressant att sia om vilka spelare som kommer att göra bra ifrån sig poängmässigt. Vi har tagit en titt på de spelare som troligtvis kommer att finnas med i toppen av SHLs poängliga när vi summerar säsongen. Vilka har gjort bäst ifrån sig på försäsongen och kan de på förhand stora stjärnorna fortsätta leverera?

Joakim Lindström, Skellefteå

Joakim Lindström är född och uppvuxen i Skellefteå och vi kan inte annat än anta att han njuter nu när klubben är mitt i en storhetstid – men Lindström själv har haft stor inverkan på att Skellefteå presterat så pass bra de senaste åren. Förra året spelade den vasse poängmaskinen i Ryska SKA St. Petersburg i KHL, men nu är han tillbaka i klubben som ligger närmast hans hjärta.

Lindström spelar väldigt mycket i powerplay och har alltid varit en poänggörare av rang, efter ett år som utlandsproffs tror vi han är motiverad till att bära sitt SAIK till ytterligare ett SM-guld. Har genom karriären gjort  197 poäng på 183 matcher i grundserien och 57 poäng på 64 slutspelsmatcher i Skellefteå-tröjan.

Jeff Tambellini, Djurgården

Kanadensaren Jeff Tambellini besitter massor av erfarenhet då han sammanlagt har gjort över 200 matcher i NHL, efter att ha spelat i både Modo och Växjö Lakers de senaste åren har han nu värvats till Djurgården. Det blir ett stort gap att fylla för Tambellini, då Djurgården tappat flera tunga forwardsnamn inför säsongen, men vi tror att Kanadensaren som gjorde 29 mål förra säsongen i KHL och som har varit het på försäsongen kan bli en utmanare om titlen som SHLs poängkung när säsongen lider mot sitt slut.

Oscar Möller, Skellefteå

Oscar Möller var en av de bästa spelarna när Skellefteå tog SM-guld säsongerna 2012/13 och 2013/14, efter det har han spenderat några år i KHL och Ak Bars Kazan, men är nu tillbaka i SHL och Skellefteå. Med sitt tunga skott och en lagkamrat som Joakim Lindström kommer Möller definitivt att plocka massor av poäng denna säsong. Forwarden som ofta spelar powerplay kommer att göra en hel del mål i numerärt överläge.

Milan Gulas, Färjestad

Tjecken Milan Gulas har blivit en riktig publikfavorit i Färjestad, med sin kvicka spelstil och sin näsa för mål har han ständigt producerat poäng, i vilken klubb han än spelat i. Kommer från två poängstarka säsonger i Karlstad-klubben där han stått för 40 respektive 45 poäng.

En liten outsider som, beroende på hur det går för Färjestad som lag, kan finnas med i toppen av poängligan när vi summerar säsongen.

Även om det är svårt att förutse vilka som kommer ha lyckade säsonger är en sak i alla fall säker, dessa spelare är alla poängplockare av rang och om de får vara skadefria kommer de ta plats i toppen av poängligan i SHL. Men många faktorer kommer att spela in, om spelarens klubblag inte presterar är det svårt för spelaren själv att plocka många poäng – därför håller vi ett extra öga på Lindström och Möller som spelar i topptippade Skellefteå.