Rögle BK

Rögle BK, från den lilla orten Rögle utanför Ängelholm är hockeylaget som sporadiskt har spelat i SHL under 2000-talet. Kanske är Rögle Sveriges sanna ”jojo-lag” då laget de senaste åren nästan alltid avslutat sina säsonger med kvalspel. Säsongen 2015/16 placerade laget sig på en elfteplats i SHL och stannade därför för första gången kvar i högsta serien utan att behöva kvalspela.

Tidigare meriter

Den klassiska klubben har en anrik historia, men framgångarna i ishockey har dock aldrig nått några höga höjder. Däremot har klubben fostrat de två spelare som gjort flest landskamper i Tre Kronor genom tiderna, Jörgen Jönsson och Jonas Bergqvist. Även det före detta NHL-proffset och landslagsspelaren Kenny Jönsson är fostrad i klubben, till skillnad från sin bror Jörgen var han dock sin moderklubb trogen och spelade 248 matcher i Rögle-tröjan.

Säsongen 2015/16 lyckades klubben nå sin bästa placering någonsin i den svenska högsta serien, de slutade då på en elfteplats i SHL. Vilket betyder att de slapp kvalspela för att behålla sin plats för första gången i klubbens historia. Det kanske inte är mycket att skryta om, men det går i alla fall i rätt riktning för skåningarna.

Spelartrupp 2016/17

Rögle är det lag i SHL som har står för kontinuitet då de tappat minst antal spelare av alla lag i serien, de har lyckats behålla sina nyckelspelare och samtidigt värvat in några spetsspelare.

På målvaktssidan delar Oscar Dansk och Lars Volden på ansvaret, likt förra säsongen. De båda målvakterna är fortfarande unga, 22 respektive 24 år, och utvecklingsbara. Förra säsongen var det 22-årige Oscar Dansk som spelade majoriteten av matcherna.

I defensiven har man gjort två förstärkningar, den första är Anton Cederholm som återvänder till Rögle efter att ha provat lyckan tre säsonger i Nordamerika, det handlar om ett lån från Vancouver Canucks.  Det andra nyförvärvet är Cade Fairchild som närmast kommer från KHL, 27-åringen valde Rögle då hans tidigare vänner Jack Connolly och Taylor Matson redan spelar i klubben.

I offensiven har Rögle en stor blandning av nationaliteter då du kan hitta kanadensare, danskar, amerikaner, tyskar och såklart en hel del svenskar. Ett intressant nyförvärv framåt i banan är poängspelaren Bryan Lerg som närmast kommer från San Jose Barracuda där han gjorde 51 poäng förra säsongen.

Tränare

Huvudtränare är Anders Eldebrink, den före detta backen som är invald i Svensk ishockeys Hall of Fame förespråkar hockeysense och ett smart spelsätt. Till sin hjälp har han de assisterande tränarna Magnus Bogren och Mikael Gath.

Odds på Rögle 2016/17

Inför SHL 2016/17 är det inte många som tror på att Rögle kan uträtta något i SHL, allra helst inte ta något SM-guld. Det mest troliga scenariot är att klubben återigen får kämpa för att stanna kvar. Oddset på att Rögle tar hem SM-guldet ger 151 gånger pengarna, så om du tror på en skånsk jätteskräll har du ett riktigt bra odds att spela på!